Items uit het domein “projects” stellen een project voor.

Opbouw URL’s:

/api/v1/projects: Projecten

/api/v1/projects/707: Project met ID 707

/api/v1/projects/707/tasks: Taken van project met ID 707

/api/v1/projects/707/tasks/808: Taak met ID 808 binnen project met ID 707

/api/v1/projects/707/tasks/808/items: Items (tijdsregistraties en kosten) van taak met ID 808

/api/v1/projects/707/tasks/808/items/909: Item met ID 909 binnen taak met ID 808

Domein: projects

VeldnaamTypeOmschrijvingVoorbeeld
project_idintUnieke ID van het Project. Gegenereerd door het systeem. Steeds verplicht op te geven in URL (behalve bij creatie).
707
uritextURL naar Project. Gegenereerd door het systeem. Te gebruiken bij aanspreken klant langs de API.
-
external_project_idint(Unieke) ID van het project dat kan worden ingesteld door een externe partij. Maximum 50 karakters lang. Uniekheid van de waarde wordt niet afgedwongen.
ID123
user_idint
Unieke ID van het project. Verplicht op te geven bij creatie.
1
user_nametext
Naam van de gebruiker die de aanpassing heeft doorgevoerd. Indien de naam niet beschikbaar wordt het e-mail adres teruggegeven.
John Doe
client_idint
Unieke ID van de klant. Verplicht op te geven bij creatie.
101
client_uritextURL naar de klant. Gegenereerd door het systeem. Te gebruiken bij aanspreken klant langs de API. -
client_nametextNaam van de klant. Wordt automatisch overgenomen uit de klantgegevens indien niet opgegeven.
Company X
client_attentiontextT.a.v. van de klant. Wordt automatisch overgenomen uit de klantgegevens indien niet opgegeven.
Paul
billing_addressAddressFacturatieadres van de klant. Wordt automatisch overgenomen uit de klantgegevens indien niet opgegeven.
-
delivery_addressAddressVerzendadres van de klant. Wordt automatisch overgenomen uit de klantgegevens indien niet opgegeven.
-
site_addressAddressWerfadres van de klant. Wordt automatisch overgenomen uit de klantgegevens indien niet opgegeven.
-
numbertextKlantennummer. Niet verplicht, maximum 55 karakters lang. Wordt automatisch gegenereerd indien niet opgegeven bij creatie en indien deze optie geactiveerd werd in de Instellingen.
P000001
nametextNaam van de klant. Verplicht mee te geven bij creatie. Maximum 75 karakters lang.
Consultancy
start_datetextStartdatum van het project2023-12-01
end_datetextEinddatum van het project2024-05-31
statetextStatus van het project
open
billable_typetextTarief keuze voor het projecthourly
billable_ratefloatHet bedrag dat je klanten in rekening brengt
60
billable_estimatefloatDe schatting van de tijd voor een project250
billable_currentfloatHuidig gepresteerde tijd van het project 3
totalfloatTotaal van billable_estimate & billable_current 480
total_estimatefloatTotaal van geschatte tijd van het project 0
fixed_breakfloatDe vaste pauze van het project0.5
use_taskstextWorden er taken gebruiktyes
taskslistEen lijst van taken-
last_activitydatetimeDatum van laatste wijziging in het project2023-11-30 14:34:34

Subdomein: tasks ( < projects)

VeldnaamTypeOmschrijvingVoorbeeld
task_idintUnieke ID van de taak. Gegenereerd door het systeem.
808
uritextURL naar de taak. Gegenereerd door het systeem. Te gebruiken bij aanspreken klant langs de API.
-
descriptiontextOmschrijving van de taakTask 1
description_htmltextOmschrijving met de html code van de taak<p>Task 1</p>
statetextStatus van de taakopen
itemslistLijst met de voltooien opdrachten in de taak-

Subdomein: items ( < tasks < projects)

VeldnaamTypeOmschrijvingVoorbeeld
item_idintUnieke ID van de item. Gegenereerd door het systeem.
909
uritextURL naar de item. Gegenereerd door het systeem. Te gebruiken bij aanspreken klant langs de API.
-
typetextType itemtime
descriptiontextOmschrijving van de type itemHours worked
description_htmltextOmschrijving met de html van de type item
<p>Hours worked</p>
datedateDatum van de item2024-01-03
start_timetextStart tijd van de item09:00
end_timetextEind tijd van de item12:00
fixed_breakfloatDe vaste pauze van het item
0.5
quantityfloatHoeveelheid van de item3
unittextEenheid van de item

pricefloatPrijs van de item60
price_totalfloatTotaalprijs van de item180
statetext
status van de itemopen

Voorbeeld in JSON van een project:

{
  "project_id": 707,
  "uri": "https://eenvoudigfactureren.be/api/v1/projects/707",
  "external_project_id": "",
  "user_id": 1,
  "user_name": "John Doe",
  "client_id": 101,
  "client_uri": "https://eenvoudigfactureren.be/api/v1/clients/101",
  "client_name": "Company X",
  "client_attention": "",
  "billing_address": {
    "street": "Street 1",
    "street2": "",
    "postal_code": "1000",
    "city": "Brussels",
    "country_code": "BE",
    "country": "België"
  },
  "delivery_address": null,
  "site_address": null,
  "number": "P000001",
  "name": "Consultancy",
  "start_date": "2023-12-01",
  "end_date": "2024-05-31",
  "state": "open",
  "billable_hourly_rate": 60,
  "billable_hours_estimate": 250,
  "billable_hours_current": 3,
  "total": 480,
  "total_estimate": 0,
  "use_tasks": "yes",
  "tasks": [
    {
      "task_id": 808,
      "uri": "https://eenvoudigfactureren.be/api/v1/projects/707/tasks/808",
      "description": "Taak 1",
      "description_html": "Taak 1",
      "state": "open",
      "items": [
        {
          "item_id": 909,
          "uri": "https://eenvoudigfactureren.be/api/v1/projects/707/tasks/808/items/909",
          "type": "time",
          "description": "Uren",
          "description_html": "Uren",
          "date": "2024-01-03",
          "start_time": "09:00",
          "end_time": "12:00",
          "quantity": 3,
          "unit": "",
          "price": 60,
          "price_total": 180,
          "state": "open"
        },
        {
          "item_id": 910,
          "uri": "https://eenvoudigfactureren.be/api/v1/projects/707/tasks/808/items/910",
          "type": "cost",
          "description": "Kosten",
          "description_html": "Kosten",
          "date": "2024-01-01",
          "start_time": "",
          "end_time": "",
          "quantity": 1,
          "unit": "",
          "price": 300,
          "price_total": 300,
          "state": "open"
  "last_activity": "2023-11-30 14:34:34"