Veelvoorkomende foutmeldingen

Hier zijn de foutmeldingen en hun mogelijke oplossingen:


1. BTW-nummer account is ongeldig: Bij het verzenden van de elektronische factuur worden enkele controles uitgevoerd, waaronder de validatie van je bedrijfsgegevens. Als je deze foutmelding krijgt, betekent dit dat het BTW-nummer in je account ongeldig is. Pas je bedrijfsgegevens aan via “Instellingen” > “Bedrijfsgegevens”.


2. Land ‘België’ is ongeldig: Bij het verzenden van elektronische facturen wordt het adres van de klant gevalideerd. Als het land als tekst is opgegeven en het systeem kan niet achterhalen om welk land het gaat, verschijnt deze foutmelding. Zorg ervoor dat het land correct is ingevoerd in een formaat dat het systeem herkent.


3. file: [BR-27]-The Item net price (BT-146) shall NOT be negative: Factuurlijnen met een negatief totaal zijn niet toegestaan via PEPPOL, behalve bij creditnota’s waar alle factuurlijnen negatief moeten zijn. Als je deze foutmelding ontvangt, controleer dan je factuurlijnen en zorg ervoor dat ze geen negatieve waarden bevatten, tenzij het om een creditnota gaat.


  Meer info? Lees onderstaande nuttige artikels