De e-mail layout

De e-mail layout die standaard wordt gebruikt bij het verzenden van e-mails kan je aanpassen om zo een eigen layout te gebruiken. In deze e-mail layout kan je dan bijv. jouw logo bewerken.


Een eigen e-mail layout dien je in HTML toe te voegen. Online zijn er verschillende tools terug te vinden om zo een HTML layout op te bouwen zonder dat je hiervoor technische kennis nodig heeft.


Hieronder vind je een korte handleiding terug hoe je zelf zo een layout opbouwt in Stripo zodat  je deze daarna kan exporteren om te gebruiken in EenvoudigFactureren.Stap 1: Open een account op Stripo

Ga naar de website van Stripo en open een nieuw account. Er is een gratis optie beschikbaar waar je tot 2 layouts kan opbouwen.


Stap 2: Maak een nieuwe template

Klik op “New template” of begin vanuit een “Basic template” om een nieuwe template aan te maken.Voeg de elementen toe die je in de layout wenst te plaatsen. Zo kan je jouw logo toevoegen of een standaard boodschap voorzien. Voorzie een veld met de waarde %content% zodat deze in EenvoudigFactureren kan worden vervangen door de meegegeven boodschap.Stap 3: Exporteer layout

Eenmaal de layout klaar is kan je deze exporteren. Met een gratis Stripo-account kan je tot 4x per maand een export uitvoeren.

Klik bovenaan op “Export” en selecteer “HTML” als exportwijze.Selecteer de optie “Download HTML file” en vink (optioneel) de optie “Minimize HTML” aan.Klik op “Export” om het bestand te downloaden.


Stap 4: Toevoegen in EenvoudigFactureren

Nadat je het bestand hebt gedownload kan deze worden toegevoegd in EenvoudigFactureren. Open het bestand in een teksteditor (bijv. Notepad maar niet in Word) en kopiëer de volledige inhoud.


Ga in EenvoudigFactureren naar “Instellingen” > “E-mail instellingen” en bij “E-mail layout” selecteer “Eigen layout”. Voeg de inhoud van het bestand toe bij “Eigen layout”. Vergeet niet om de aangepaste instellingen op te slaan via de knop “Instellingen bijwerken”.


Super! Als je deze stappen succesvol hebt doorlopen zal de aangepaste e-mail layout worden gebruikt bij het verzenden van e-mails op EenvoudigFactureren.


Variabelen

Variabelen die je ook kan gebruiken in de e-mail teksten kunnen ook worden toegevoegd aan de eigen HTML layout. Zo kan je de naam van jouw klant, het openstaande bedrag of de gestructureerde mededeling verwerken in jouw layout.


Een overzicht van de beschikbare variabelen kan je terugvinden op: Variabelen.


Betaalknop toevoegen

Gebruik je een koppeling met POM of Mollie dan kan je ook een betaalknop toevoegen aan jouw eigen layout.


Voeg in de HTML layout een knop toe en voeg als link de variabele %payment-link-url% toe. Deze variabele zal automatisch worden vervangen door de correcte betaallink. Andere variabelen zoals %total-remaining% (=openstaand bedrag) kunnen ook worden gebruikt.


Om de betaalknop enkel toe te voegen indien er een te betalen bedrag is kan je de betaalknop omringen door [payment-link] … [/payment-link].


Gebruik je de POM-koppeling dan kan je onderstaande betaalknop gebruiken volgens de specificaties van POM:

[payment-link]

<p style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;font-size: 16px;color: #757575;line-height: 23px;mso-line-height-rule: exactly;margin-top: 0;margin-bottom: 24px;">%pom-button-instructions%</p>
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center" style="line-height: 16px !important;">
  <tr>
    <td>
      <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
        <tbody>
          <tr>
            <td style="border-radius: 5px;" align="center" bgcolor="#0066A1"><a style="width: 220px; font-size: 18px; font-family: Helvetica; color: #ffffff; text-decoration: none; border-radius: 5px; padding: 17px; border: 1px solid #0066A1; display: inline-block;" href="%payment-link-url%" target="_blank" rel="noopener"> ➜ %pay-now% </a></td>
          </tr>
        </tbody>
      </table>
      <p style="text-align: left;">
        <span style="font-size: 13px; color: #202020; font-family: Helvetica; text-align: left;">powered by <a style="color: #2baf2b; font-weight: normal; text-decoration: none;" href="https://www.pom.be" target="_blank" rel="noopener">POM</a></span>
      </p>
    </td>
  </tr>
</table>

[/payment-link]


  Meer info? Lees onderstaande nuttige artikels